Bebek Beslenme

Lezzetli Bebek Omleti (8 Ay ve Üstü)

Sizler de benim gibi bebeğinize yumurta sarısı yedirmeye çalışırken zorlanıyor musunuz? Bebeğiniz yapı olarak epey kuru ve unsu olan bu gıdayı yutmakta zorlanıyor mu? Hemen yumurta vermekten vazgeçelim mi? Yoksa bebeğimizin seveceği formu geliştirene kadar mühendisvari bir deyişle Ar-Ge mi yapalım :). Şimdi gelelim lezzetli bir bebek omleti hikayesine…

Ben de ek kahvaltıya başlarken yumurta sarısını hevesle koydum bebeğimin önüne ilk birkaç gün yani miktar azken sorun olmadı ancak ne zaman ki bir tam yumurta sarısının hepsini yedirmeye çalıştım işte o zaman anladım ki bunu başka şekilde vermeliyim. Ben sizler için güzel bir reçete çalışması  ve bebeğim oldukça beğendi. Üstelik birçok besini tek başına barındıran farklı bir tarif çıkmış oldu ortaya ismine de lezzetli bebek omleti verdim.

Bildiğiniz üzere özellikle de sütünüz yeterli değilse 6 aydan sonra ek besin vermeye, 7. Aydan sonra ise kahvaltı vermeye başlıyoruz minik gurmelerimize. Kahvaltının baş taçlarından birisi elbette yumurta. İlk başlarda bir yumurtanın sarısının sekizde biri kadar başlayıp yavaş yavaş artırmak suretiyle 10 günde falan bir tam yumurta sarısına ulaşıyoruz. Tabii ki 1 yaşından önce alerjiye neden olabileceği için yumurta beyazından kaçınıyoruz. Yine 8. Aydan sonra da kahvaltılık ürünlerin hepsini karıştırıp mama formunda vermek yerine ayrı ayrı olacak şekilde tuzu suda bekleterek azaltılış zeytin, peynir veya lor veya labne, pekmez, ceviz ve yumurtayı vermeye başlıyoruz. İşte tam da bu aşamada katı pişmiş sarı yumurtayı bazı bebeklerimiz reddediyor. Bence yapısından kaynaklı hani kendinizi hayal edin sizin de ağzınızda büyümez mi haşlanmış yumurtanın sarısı. Ama omlet formuna getirdiğinizi hayal edin şimdi de gayet tüketilebilir oluyor bence.

Şimdi gelelim lezzetli bebek omleti için malzemelere:

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 çorba kaşığı tuzsuz lor peyniri veya suda bekletilmiş ve ezilmiş beyaz peynir
  • Besleyiciliği artırmak için 1 tatlı kaşığı buğday rüşeymi ( Daha fazla bilgi için Buğday Ruşeyminin Faydaları ve Kullanım Şekli)
  • 1 çay kaşığı keçiboynuzu unu (Daha detaylı bilgi için Kaynağı Keçiboynuzu Unu Nerelerde Kullanılır Faydaları Nelerdir?)
  • 1 çay kaşığı dövülmüş ceviz
  • Pişirme esnasında 1 çay kaşığı tereyağı ve eğer tava yeterince yağlanmazsa biraz da zeytinyağı

Yapılışı

Tüm malzemeleri güzelce çırpıp yağladığımız tavada pişiriyoruz.